wijnverkoop 2022/23 voor het goede doel Hart voor Moldavië

wijnverkoop 2022/23 voor het goede doel Hart voor Moldavië

Onze assortimentslijst

Wit

1. Topo Verde Verdejo (Bio)                 NIEUW                               € 32 per doos van 6 flessen
Een droge en frisse witte wijn, gemaakt van de Verdejo druif uit de streek Castilië-La Mancha. Fris, vol, goed in balans, verfijnde zuren en rond karakter. Fruitig boeket dat doet denken aan citroen, pruimen en peer. Kruidige hints als hooi en venkel.

2. Calusari Sauvignon Blanc                                                                € 35 per doos van 6 flessen
Roemenië. Geur en smaak van groene appels en grapefruit. Frisse en opwekkende wijn met een lange zachte afdronk.

3. Calusari Pinot Grigio                                                                        € 35 per doos van 6 flessen
Roemenië. Florale neus met een frisse, toch rijke smaak van o.a. ananas en witte perzik. Een klein bittertje in de afdronk geeft de wijn net iets meer “bite”. Veel fruit en overvloedig meloen en appel.

4. Calusari Chardonnay                                                                     € 35 per doos van 6 flessen
Roemenië. Heerlijke geur van geel en exotisch fruit. Zachte en volle smaak melicht romige afdronk.

5. Grűner Veltliner Classic van Steinschaden                                  € 40 per doos van 6 flessen
Een heerlijke Oostenrijkse witte wijn, gemaakt van de Grűner Veltliner druif met een groengele kleur en met een frisse, stuivende geur, die aan wit fruit doet denken. De wijn heeft een zacht droge smaak, doet denken aan appel en peer, met een klein pepertje. De wijn smaakt fris en heeft de meeste smaak bij 10 à 12 graden drinktemperatuur. Aan te bevelen als aperitief, bij zomerse salades en lichte gerechten met vis.

6. Rebel.lia Blanco  (Bio)                                   NIEUW                     € 42 per doos van 6 flessen
Aromatische Spaanse wijn van 50% Chardonnay en 50% Sauvignon Blanc. Elegant en fris van smaak met aroma’s van zowel citrus als tropisch fruit. Een veelzijdige wijn die mooi in balans is met een vrij lange zachte afdronk.

7. La Villette Chardonnay                                                                 € 53 per doos van 6 flessen
La Villette is een oude wijk van Parijs. Vroeger werd Parijs vanuit deze wijk bevoorraad met voedsel en wijn. Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. een verfrissende en complexe wijn. De geuren van citroentaart, banaan en peer worden gevolgd door de warme geuren van geroosterd brood en hints van vanille en geroosterde noten. Een wijn met een goede kwaliteit en vooruitstrevende nieuwe smaak.

Rosé

8. Calusari Rosé                                                                             € 35 per doos van 6 flessen        Roemenië. Deze rosé gemaakt van de Pinot Grigio druif heeft veel te bieden. Een geur van zuurstokjes en frambozen. De smaak is verrassend fris. Lichte kruidigheid, gecombineerd met rijp, lichtzoet fruit.


 

Rood

10. Calusari Merlot Rood                                                            € 35 per doos van 6 flessen
Roemenië. In de smaak rood fruit en een lichte hout toets. Geur van kersen. Mooie doordrinkbare allemansvriend.

11. Merlot.lia (Bio)                                NIEUW                           € 42 per doos van 6 flessen
Volle en complexe Spaanse wijn uit de streek ten westen van Valencia. Aroma's van rood en zwart fruit. Vol in de mon  d met tonen van pruimen en een beetje zoethout. Ondanks dat deze wijn jong is, al zeer toegankelijk!  

12. Rebel.lia Tinto (Bio)                                                              € 42 per doos van 6 flessen
Donkerrode kersenkleur met een intense neus uit de regio Valencia in Spanje Een volle stevige rode wijn van 40% Tempranillo, 40% Garnacha en 20% Bobal. Fris en sappig met ronde tannines, een elegante zuurgraad en een lange afdronk.

13. Luccarelli Rosso                                                                   € 46 per doos van 6 flessen
Italiaanse wijn uit Apulië (Puglia) Appellation IGP. Serveertemperatuur 18 gr.
Druivensoorten:  Primitivo-Sangiovese. Robijnrode kleur. Smaak: Aangenaam vol en rond. Zachte tannines en smaak van gestoofd rood fruit. Wijn-spijs suggestie: Gevogelte, rood vlees en kazen.

14. Dolcetto di Alba ‘Le Liste’(Bio)                                          € 52 per doos van 6 flessen
Wijnen van de Dolcetto druif worden door de Piëmontezen (regio in Noord-Italië) gedronken bij de dagelijkse maaltijd. Heerlijk fruitig met aroma’s van zomer-fruit als kersen, druiven en bramen. Toch is het geen simpel wijntje. De Dolcetto van Erbaluna is behoorlijk intens en heeft een lange afdronk. Heerlijke kwaliteit voor een vriendenprijs.

15. Marqués de Castilla Crianza                                             € 52 per doos van 6 flessen
Een 100% Tempranillo wijn uit de Streek: La Mancha in Spanje. Houtlagering van 6 maanden op Amerikaans eiken, vervolgens 12 maanden flesrijping. Intense kersenrode kleur. Zoete tonen van rood fruit met vanille. Heerlijk rokerig en zeer fruitrijk van smaak. Sappige zwarte bessen, mooi rond met zachte aanzet. Een mooie wijn voor de liefhebbers van volle rijke Spaanse wijnen.

16. L'Ecuyer de Couronneau Rouge (Bio/Demeter)             € 57 per doos van 6 flessen         
Prachtige volle neus van zwart fruit en kersen, fluwelen structuur, fijne zuren, concentratie, compact, levendig. Op een klassieke wijze in de Bordeaux gemaakt op een echt wijnkasteel.
Bekroond als Omfietswijn in de Omfietswijngids van Nicolaas Klei! 

Mousserend

17. Prosecco del Veneto “Soraloc” frizzante (Bio)                 € 46 per doos van 6 flessen
Sprankelend in lichaam en ziel. Een wijn verkregen uit de lokale Prosecco wijngaarden. Mooie bubbeltjes en vrolijke frisheid, zoals in de beste traditie. En een kwaliteit, zoals we die van wijnboer Perlage kunnen verwachten.

Speciale lijst voor wijnproeverijen

18. Passo del Bricco                                                                 €50 per doos van 6 flessen                         Wat een heerlijke wijn is deze rode uit Piemonte, gemaakt van de druiven Nebbiolo, Barbera en Dolcetto. De druiven voor deze Passo del Bricco worden met de hand geplukt en vervolgens maar liefst 8 maanden op eiken vaten gerijpt. In de geur een intense en vol boeket van zwart fruit, pruimen, kersen en iets van eiken en vanille. In de smaak is hij heel fruitig maar dan ook heel zacht met aroma’s van zwart fruit zoals, bramen, kersen en bessen aangevuld met vanille en rijpe pruimen. Past bij veel gerechten. Bijzonder: heerlijk bij op de huid gebakken zalm met rode bietjes.

 

Over het goede doel:

Hart voor Moldavië staat voor het bieden van een waardevolle toekomst. Wij willen de kinderen en ouderen in Moldavië de mogelijkheid bieden zich te kunnen ontwikkelen in een veilige en vertrouwde leefomgeving.

Wij van stichting Hart voor Moldavië willen voor kansarme kinderen het verschil maken. We willen de kinderen uit zwakke gezinnen uitdagen zich te ontwikkelen om hen op die manier een betere kans te geven in de maatschappij. De Stichting Hart voor Moldavië werkt al 20 jaar samen met lokale organisaties in projecten voor kinderen in Naschoolse opvang, Pleegzorg en Kinderdag.  Sam Zwagerman uit Andijk en zijn vrouw Rodica helpen al sinds 1996 vooral kinderen in Moldavië.

 Moldavië is gelegen tussen Roemenië en Oekraïne, een voormalige Sovjet staat en zelfstandig sinds 1991. Een land van 4 miljoen inwoners met het laagste gemiddelde inkomen in Europa. En nu nog    daar bovenop de oorlog in het buurland. 

https://hartvoormoldavie.nl/
 
 
 
 

Deel deze post